Pasveer brak vinger in warming-up voor Benfica-uit: 'Volgens mij schoot Haller'

Pasveer brak vinger in warming-up voor Benfica-uit: 'Volgens mij schoot Haller'

14 March - 21:21
12

Het debuutseizoen van Remko Pasveer bij Ajax is na 23 februari abrupt onderbroken. De 38-jarige sluitpost keepte nog tegen Benfica, maar had tijdens de warming-up zijn vinger gebroken, zo bleek achteraf.

Het ging mis bij de laatste bal die hij te verwerken kreeg, laat Pasveer maandag weten bij Rondo op Ziggo Sport. "Volgens mij was het Haller die schoot", blikt hij terug. "Op de vinger. Op de een of andere manier had ik hem waarschijnlijk niet goed staan en brak in mijn vinger. Dat was op dat moment natuurlijk nog niet bekend, wel zag ik binnen dat hij ietsjes scheef stond."

Pasveer vermoedde in eerste instantie niet dat de schade zo groot zou zijn en keepte dus wel de wedstrijd uit. "Je krijgt wel eens vaker een bal op je vinger. Je bent ook warm, adrenaline, je bent klaar en dan denk je niet zoveel na. Maar ik merkte tijdens de wedstrijd al dat ik hem niet zo ver kon buigen en 's avonds was hij echt dik."

De blessure was overigens geen excuus voor de 2-2 die Roman Yaremchuk namens de Portugezen maakte, na een halve redding van Pasveer. "Nee, dat was met mijn andere hand. Ik kan hier wel een mooi verhaal op gaan hangen…"

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s