'It's Valentin's day': Feyenoord presenteert vervanger van Bijlow

'It's Valentin's day': Feyenoord presenteert vervanger van Bijlow

18-03-2022 14:06 Laatste update: 14:24
23

Feyenoord heeft in Valentin Cojocaru een nieuwe doelman gevonden. De 26-jarige Roemeen komt per direct over van SK Dnipro en wordt tot het einde van dit seizoen vastgelegd.

Cojocaru kon tijdelijk vertrekken uit Oekraïne vanwege de oorlog met Rusland. Bij Dnipro was de sluitpost dit seizoen de eerste keus. Hij moet bij Feyenoord het gemis van Justin Bijlow zien op te vangen. De eerste keeper van de Rotterdammers komt door een voetblessure niet meer in actie dit seizoen.

"Het is natuurlijk ontzettend jammer dat we Justin Bijlow de rest van het seizoen moeten missen", zegt technisch directeur Frank Arnesen. "We hebben in Ofir een zeer gelouterde vervanger, maar we vinden het belangrijk om nog een extra doelman met ervaring te hebben. Gelukkig hebben we die weten te vinden in de persoon van Valentin Cojocaru, die ons per direct kon komen versterken."

Cojocaru kwam in het verleden onder meer uit voor Steaua Boekarest, de Italiaanse clubs Crotone en Frosinone en Apollon Limassol. Hij zal de tweede keeper worden achter Ofir Marciano. Feyenoord legde contact met Cojocaru, die het seizoen graag op huurbasis af wilde maken in De Kuip. Achter Marciano en Cojocaru heeft Slot nog de beschikking over jonge keepers Thijs Jansen, Tein Troost en Devin Remie.