LIVE: Ajax draait het helemaal om en verslaat Feyenoord (gesloten)

LIVE: Ajax draait het helemaal om en verslaat Feyenoord (gesloten)

20-03-2022 16:27 Laatste update: 16:27
860

De Klassieker staat op het programma. Ajax en Feyenoord kruisen zondag de degens en de belangen zijn groot in de Johan Cruijff Arena. De Amsterdammers kunnen zich geen misstap veroorloven in de titelstrijd met PSV, terwijl de Rotterdamse aartsrivaal zich op zijn minst steviger op de derde plaats wil nestelen.

Bij Ajax zit de klad er de laatste weken in. De ploeg van coach Erik ten Hag verloor in de Eredivisie van Go Ahead Eagles en boekte moeizame zeges op RKC Waalwijk en SC Cambuur. De grootste klap volgde dinsdag met de uitschakeling in de achtste finale van de Champions League tegen Benfica. Qua personele bezetting staat Ajax er wel redelijk goed voor. De opstelling kent vermoedelijk dan ook geen verrassingen.

Feyenoord had in aanloop naar de kraker wel de nodige vraagtekens. Maar coach Arne Slot is op tijd hersteld van zijn coronabesmetting en dat geldt ook voor Gernot Trauner en Marcus Pedersen. Bovendien keert Tyrell Malacia terug na een lichte blessure. De Rotterdammers moeten het wel zonder de geblesseerde Justin Bijlow en de geschorste Orkun Kökcü stellen.

Ajax en Feyenoord trappen om 14.30 uur af.

De opstellingen
Ajax: Onana; Mazraoui, Timber, Martínez, Blind; Álvarez, Berghuis, Gravenberch; Antony, Haller, Tadic

Feyenoord: Marciano; Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Til, Toornstra; Nelson, Dessers, Sinisterra