Ontluisterende middag: PSG en Wijnaldum krijgen voetballes in Ligue 1

20-03-2022 14:59
7

De gifbeker is nog niet leeg voor Paris Saint-Germain. De koploper van de Ligue 1, die een ongeïnteresseerde indruk maakte, verloor zondagmiddag met 3-0 van AS Monaco.

Monaco was de laatste weken slecht in vorm, werd uit de Europa League gestoten door Sporting Braga en leek alweer op zoek te gaan naar een nieuwe trainer, omdat de van Club Brugge overgekomen Philippe Clement niet zou bevallen. Toch waren de Monegasken zondagmiddag in eigen huis veel te sterk voor PSG.

Wissam Ben Yedder opende na 25 minuten de score voor Monaco. Met de buitenkant van de voet tikte de aanvoerder de bal langs Gianluigi Donnarumma. Na de rust, waarin Georginio Wijnaldum een interview moest geven aan de Franse televisie, werd het nog mooier voor de thuisploeg - en nog vervelender voor PSG. Kevin Volland tekende voor de 2-0 en in de slotfase bepaalde Ben Yedder de eindstand op 3-0 met een strafschop.

PSG heeft nu vier uitwedstrijden op rij verloren, maar staat nog steeds op ruime afstand in de Ligue 1. Het gat met nummer twee Olympique Marseille is vijftien punten. Wijnaldum (PSG) stond in de basis, Boadu (Monaco) viel vijf minuten voor tijd in. Lionel Messi ontbrak door een blessure.