Van de Looi geeft update over Boadu: 'Kunnen niet twee twijfelgevallen selecteren'

Van de Looi geeft update over Boadu: 'Kunnen niet twee twijfelgevallen selecteren'

22 maart - 17:43 Laatste update: 18:14
22

Erwin van de Looi heeft uitgelegd waarom hij Myron Boadu niet geselecteerd heeft voor Jong Oranje, dat binnenkort speelt tegen Jong Bulgarije en Jong Zwitserland. De AS Monaco-aanvaller is niet fit genoeg om een volledige wedstrijd te spelen. 

"Myron komt terug van een lange blessure", vertelt Van de Looi in gesprek met Voetbal International. "We hebben contact gehad met Monaco en Myron. Zij zeggen: hij is op dit moment nog niet fit genoeg om volledige wedstrijden te spelen. Met Brian Brobbey hebben we nog een spits die maar beperkt inzetbaar is. We spelen twee wedstrijden in een korte tijd. Dan kunnen we het ons niet permitteren om twee twijfelgevallen te selecteren. Myron staat stand-by."

Het ontbreken van Boadu heeft niets te maken met het voorval aan het einde van 2021. Destijds werd de aanvaller buiten de selectie gelaten na het eerste duel met Jong Zwitserland. "Iedere jonge speler kan een keer een fout maken, de mist ingaan. Dat gaat altijd met ups en downs", vervolgt Van de Looi. "Dat hoort er ook bij. Soms moet je ook een keer maatregelen nemen, zoals wij in november hebben gedaan. Maar dat wil niet zeggen dat hij niet meer voor Jong Oranje in aanmerking komt. Ik heb hem gesproken en hij wil zelf ook graag."

Jong Oranje speelt vrijdagavond in Sofia tegen Jong Bulgarije, volgende week dinsdag staat de wedstrijd tegen Jong Zwitserland op het programma. Om 18.45 uur wordt er dan afgetrapt op De Adelaarshorst in Deventer.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie