'Overmars niet alleen voor sportieve plaatje naar België: salaris ruim verdubbeld'

'Overmars niet alleen voor sportieve plaatje naar België: salaris ruim verdubbeld'

23-03-2022 08:22 Laatste update: 08:59
86

Royal Antwerp FC maakte eerder deze week de komst van Marc Overmars als nieuwe directeur voetbalzaken officieel. De Nederlander moet The Great Old aan nieuw succes helpen, maar dat gaat hij niet voor een appel en een ei doen.

Het verhaal is bekend: Overmars vertrok bij Ajax na grensoverschrijdend gedrag en ging deze week aan de slag in België. Naar verluidt verdiende Overmars bij Ajax zo'n 400.000 euro per jaar. Bij zijn contractverlenging bij Ajax kreeg Overmars een tekenbonus van 1,25 miljoen euro. Aangezien Overmars zelf zijn taken neer besloot te leggen in Amsterdam, moest hij deze bonus terugstorten op de rekening van Ajax.

Antwerp wist Overmars te overtuigen om aan de slag te gaan op De Bosuil. Volgens Sportwereld doet Overmars dat niet enkel en alleen voor het sportieve plaatje. De krant maakt niet duidelijk hoeveel Overmars precies gaat verdienen in Antwerpen, maar het gerucht gaat dat hij meer gaat verdienen dan bij Ajax. Op basis van 'betrouwbare bronnen in de entourage van de Nederlander' klinkt dat Overmars één miljoen euro per jaar gaat opstrijken.