'Telefoon stond roodgloeiend' in België na Overmars-nieuws: 'Timing is probleem'

'Telefoon stond roodgloeiend' in België na Overmars-nieuws: 'Timing is probleem'

23-03-2022 09:41 Laatste update: 10:01
40

De aanstelling van Marc Overmars als technisch directeur bij Royal Antwerp FC heeft ook in België veel stof doen opwaaien. Evy Van Coppenolle van het Centrum voor Ethiek in de Sport in België geeft aan dat ze veel vragen binnen heeft gekregen over de situatie.

"De telefoon stond roodgloeiend sinds gisterennamiddag (maandagmiddag, red.)", begint Van Coppenolle dinsdagavond in gesprek met Sporza. "Het is goed dat er aandacht is voor het thema, al zijn de omstandigheden waarin natuurlijk minder positief. De timing is hier het grote probleem, dit is heel snel na zijn ontslag bij Ajax. Bij de mensen is er zo de perceptie ontstaan dat Antwerp geen respect heeft voor de vrouwen die slachtoffer waren van zijn gedrag."

Van Coppenolle, coördinator bij het Centrum voor Ethiek in de Sport, stelt dat Antwerp wat snel in zee is gegaan met Overmars. "Wij geloven in tweede kansen, maar Antwerp had toch beter het onderzoek in Nederland afgewacht. (...) Antwerp had ons perfect kunnen contacteren vooraf om om advies te vragen. Dit huwelijk is zeker niet bij voorbaat mislukt, maar het is belangrijk dat er een veilige werksfeer heerst. Maak dit bespreekbaar. Dit kan ook nog een positief verhaal worden."

Antwerp maakte afgelopen maandag de komst van Overmars bekend. Hij moet de club richting de top van het Belgische voetbal brengen en de club daar ook zien te houden.