'Gladbach laat oog vallen op 'Alkmaar-Knipser' en was al in Nederland'

'Gladbach laat oog vallen op 'Alkmaar-Knipser' en was al in Nederland'

24-03-2022 11:30 Laatste update: 11:40
44

Borussia Mönchengladbach heeft het oog laten vallen op AZ-spits Vangelis Pavlidis. De Bundesliga-club is zelfs al in Nederland geweest om de Griekse spits live te bekijken. Dat was afgelopen week in de Conference League-wedstrijd tegen FK Bodø/Glimt.

Dat meldt BILD. De Duitse boulevardkrant schrijft donderdag dat Gladbach zeer geïnteresseerd is in de 'Alkmaar-Knipser'. Een delegatie van de club is naar Nederland gereisd om Pavlidis te bekijken. Hoofdscout Mario Vossen en technisch directeur Steffen Korell waren in Alkmaar en dat is volgens BILD een overduidelijk signaal dat Gladbach serieus is voor Pavlidis. De Griek heeft met twee doelpunten tegen Bodø/Glimt zijn visitekaartje afgegeven.

Pavlidis zette afgelopen zomer zijn handtekening onder een contract tot 2025 bij AZ. Zijn start was moeizaam, maar inmiddels is hij de onomstreden nummer één in de spits. Pavlidis volgde Myron Boadu op en staat op tien Eredivisie-doelpunten in 26 wedstrijden.

Pavlidis (23) doorliep de jeugdopleiding van Vfl Bochum en speelde in het beloftenelftal van Borussia Dortmund. Hij maakte in 2019 de overstap naar Willem ll. Voor ongeveer 2,5 miljoen euro transfereerde hij naar AZ.