Heracles-middenvelder Rai Vloet duikt weer op en tekent in Kazachstan

Heracles-middenvelder Rai Vloet duikt weer op en tekent in Kazachstan

25-03-2022 17:52
95

Rai Vloet heeft een nieuwe club gevonden. De 26-jarige middenvelder, die zichzelf onmogelijk had gemaakt bij Heracles Almelo, vervolgt zijn loopbaan bij FC Astana

Dat maakt de Kazachse topclub vrijdag bekend. Of Heracles nog een transfersom heeft ontvangen, is niet duidelijk. Vloet had nog een contract tot medio 2023 in Erve Asito, maar zijn rol was uitgespeeld nadat hij betrokken raakte bij een dodelijk auto-ongeluk in november.

Vloet keerde aanvankelijk nog terug bij Heracles, maar zijn invalbeurt tegen NEC in januari bleek zijn laatste optreden voor de club. De Almeloërs besloten hem te schorsen, toen meer duidelijk werd over zijn rol in het noodlottige ongeval, waarbij een vierjarig jongetje om het leven kwam. De aanvallende middenvelder zou 200 kilometer per uur hebben gereden en twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol hebben gedronken.

Heracles-directeur Rob Toussaint maakte vervolgens duidelijk dat Vloet nooit meer zou spelen voor de eredivisionist. De spelmaker kwam eerder onder meer uit voor PSV, NAC Breda en Excelsior.