Van Basten duidelijk: De scheidsrechter en VAR trappen erin, koekenbakkers

Van Basten duidelijk: "De scheidsrechter en VAR trappen erin, koekenbakkers"

26-03-2022 09:15
57

Marco van Basten ziet dat scheidsrechter Michael Oliver en zijn team in een trucje van Victor Lindelöf zijn getrapt. De Zweedse verdediger liet duidelijk merken dat er een overtreding op hem werd gemaakt, waardoor een treffer van Tsjechië werd afgekeurd.

In de play-offs om een WK-ticket wist Zweden na verlenging af te rekenen met Tsjechië. Aanvankelijk kwamen de bezoekers echter op voorsprong, maar de treffer werd afgekeurd vanwege een lichte overtreding op Lindelöf. "Als je goed kijkt, zie je dat Lindelöf op de benen van zijn tegenstander staat, waardoor hij valt", vertelt Van Basten in de studio van Ziggo Sport.

"Het lijkt alsof de tegenstander van Lindelöf hem wegduwt, maar dat is helemaal niet het geval. Lindelöf valt als het ware en gooit zijn handen in de lucht", vervolgt San Marco. "De scheidsrechter en VAR trappen erin, koekenbakkers."

Door de overwinning neemt Zweden het in de finale van de play-offs op tegen Polen. De winnaar van dat duel grijpt één van de allerlaatste WK-tickets.