Domper voor Jong Oranje richting cruciale wedstrijd: twee spelers geblesseerd

Domper voor Jong Oranje richting cruciale wedstrijd: twee spelers geblesseerd

27-03-2022 19:05 Laatste update: 19:05
7

Jong Oranje vervolgt de voorbereiding op de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen Zwitserland (dinsdag) met twintig spelers. Ludovit Reis en Jan Paul van Hecke zijn afgevallen.

Reis raakte afgelopen vrijdag tijdens de uitwedstrijd tegen Bulgarije (0-0) geblesseerd uit en is niet op tijd hersteld. Van Hecke viel tijdens de zondagtraining uit met een kwetsuur. De middenvelder en verdediger keren per direct terug naar respectievelijk Hamburger SV en Blackburn Rovers. Jong Oranje-coach Erwin van de Looi heeft besloten geen vervangers op te roepen, waardoor de selectie van Jong Oranje nu bestaat uit twintig spelers.

Jong Oranje kwam in Bulgarije niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel, waardoor de achterstand op koploper Zwitserland vijf punten bedraagt. Wel heeft de ploeg van Van de Looi een wedstrijd minder gespeeld. Komende dinsdag staan Nederland en Zwitserland tegenover elkaar in Deventer. Alle groepswinnaars en de beste nummer twee plaatsen zich rechtstreeks voor het EK. De overige nummers twee strijden in de play-offs om de laatste vier tickets voor het toernooi in Roemenië en Georgië.