Slot 'ziek' van afgeketste Feyenoord-deal: 'Bij Ajax begint het bij 15 miljoen'

Slot 'ziek' van afgeketste Feyenoord-deal: 'Bij Ajax begint het bij 15 miljoen'

28-03-2022 07:28 Laatste update: 07:39
61

Arne Slot was 'ziek' van het mislopen van Joey Veerman, die PSV verkoos boven Feyenoord. De trainer dacht vanaf de winterstop met de 23-jarige middenvelder aan de slag te kunnen.

"We hadden Veerman inderdaad heel graag aangetrokken omdat hij een directe versterking was geweest", vertelt Slot desgevraagd bij Studio Voetbal. "Hij kan in de top van de Eredivisie het verschil maken en die spelers zijn zelden haalbaar voor ons."

"Bij Ajax zie je dat het bij vijftien miljoen begint, voordat een speler écht het verschil maakte in de top van de Eredivisie", vervolgt de Feyenoord-trainer. "Het afgelopen jaar waren er twee uitzonderingen: Steven Berghuis en Veerman. Veerman was haalbaar, maar op een gegeven moment fietste PSV ertussendoor. Of ik dacht dat hij zou komen? Ja, dat dacht ik."

Walemark
Met het geld dat Feyenoord voor Veerman vrijmaakte, werd uiteindelijk Patrik Walemark aangetrokken. Slot verwacht veel van de twintigjarige Zweed. "Maar hij heeft pas één seizoen in Zweden gespeeld. Dat is een heel ander kaliber dan Veerman, die in de Eredivisie wekelijks het verschil maakte bij Heerenveen. Walemark is, met het oog op de toekomst, wel een hele goede investering voor Feyenoord."