Slot: 'Als mijn Feyenoord-contract afloopt, hoop ik die vrijheid wel te hebben'

Slot: 'Als mijn Feyenoord-contract afloopt, hoop ik die vrijheid wel te hebben'

27-03-2022 23:58
61

Arne Slot heeft opnieuw vragen gekregen over mogelijke interesse van Ajax, maar daar kan de Feyenoord-coach zich geen voorstelling van maken. Slot stelt ook dat hij in de komende maanden niet met andere clubs zal praten.

Een aantal maanden geleden schoof Ibrahim Afellay Slot naar voren als opvolger van Erik ten Hag bij Ajax. Toen reageerde de Feyenoord-trainer al niet heel enthousiast. Bij Studio Voetbal wordt Slot opnieuw gevraagd naar Ajax. "Daar kan ik me op dit moment geen enkele voorstelling van maken", is de oud-middenvelder duidelijk.

"Het is eigenlijk ook een hele rare vraag aan een trainer die nog een tweejarig contract heeft. Ajax heeft ook een trainer die heel erg succesvol is." Ibrahim Afellay reageert met een knipoog op de uitspraken van Slot. "Ik denk dat je deze vraag zo beter kunt stellen als de uitzending voorbij is."

Is het al zeker dat Slot volgend seizoen ook de trainer van Feyenoord is? "Dat zijn hele moeilijke uitspraken om te doen", reageert hij. "Als ik hier twee jaar geleden zat, zou ik ook zeggen dat ik honderd procent zeker het seizoen bij AZ zou afmaken. Dat verliep anders. Als mijn contract niet afloopt, hoeft niemand angst te hebben dat ik met een andere club ga praten. Als mijn contract wel afloopt, hoop ik dat ik als werknemer de vrijheid heb om dit wel te doen." Slot heeft nu een verbintenis tot medio 2023 in Rotterdam.