Slot reageert op Ajax-insinuaties: 'Het is al vervelend als we erover praten'

Slot reageert op Ajax-insinuaties: 'Het is al vervelend als we erover praten'

14-12-2021 15:26 Laatste update: 15:46
124

Arne Slot heeft alle vragen over de aanstaande Klassieker tegen Ajax terzijde geschoven. De trainer bereidt zich met zijn Feyenoord voor op het uitduel met FC Twente in de beker en wilde het op de persconferentie alleen daar over hebben.

Rekening houden met de wedstrijd tegen Ajax zou volgens Slot zeer onverstandig zijn. "We spelen een uitwedstrijd tegen de nummer vijf van Nederland", zegt hij op zijn perspraatje. "Daar hebben we al onze aandacht voor nodig. Het is misschien wel een voordeel dat we een zware tegenstander geloot hebben."

Daardoor moet zijn ploeg wel aan Twente denken. "Als we thuis tegen een amateurclub hadden geloot, dan had die wedstrijd van zondag al wel door ons hoofd gegaan", geeft Slot toe, die vervolgens te kennen geeft dat hij dat scenario graag had gezien. "Al had ik dat liever wel gehad."

De oefenmeester van Feyenoord werd ook nog gevraagd aan de geruchten die hem aan Ajax linken. Mocht Erik ten Hag ooit vertrekken uit Amsterdam, zou Slot volgens velen een ideale opvolger zijn. "Ik vind het überhaupt vervelend als we over die wedstrijd praten, terwijl we morgen tegen FC Twente moeten spelen", reageert hij fel.