'Nederlands nieuws uit Duitsland: Dilrosun keert terug, Redan op transferlijst'

28 maart om 14:58

Hertha BSC ziet Javairo Dilrosun aan het einde van het seizoen terugkeren naar Berlijn, meldt Kicker. Als het aan de Bundesliga-club ligt, gaat er met Daishawn Redan een andere Nederlander vertrekken.

Dilrosun wordt dit seizoen door Hertha verhuurd aan Girondins Bordeaux, maar komt amper in het Franse stuk voor. Bordeaux, op papier één van de grootste clubs in de Ligue 1, bungelt met een dramatisch doelsaldo onderaan de ranglijst en Dilrosun krijgt na het aantreden van trainer David Guion in februari nog maar zelden een kans. De koopoptie van tien miljoen euro in het huurcontract van de enkelvoudig Oranje-international (23) wordt dan ook niet gelicht.

Voor Redan lijkt het einde verhaal in Berlijn. De 21-jarige aanvaller is na een moeizame seizoenstart op dreef geraakt bij PEC Zwolle (vier goals, drie assists) en het is de bedoeling dat hij in de zomer verkocht gaat worden. Redan ligt nog twee jaar vast in Duitsland. De geboren Amsterdammer werd in februari uitgeroepen tot grootste Eredivisie-talent. PEC Zwolle heeft geen optie tot koop. De club weet net als Hertha nog niet op welk niveau het volgend seizoen speelt.