Burger 'doodziek' na rode kaart bij Jong Oranje: 'Genaaid door eigen teamgenoot'

30 maart om 11:13
Laatste update: 30 maart om 11:42

Wouter Burger heeft weinig sympathie voor zijn FC Basel-ploeggenoot Dan Ndoye. Tijdens het duel tussen Jong Oranje en Jong Zwitserland liep de Nederlander door een slimmigheidje van Ndoye zijn tweede gele kaart op. 

"Ja, ik word genaaid door mijn eigen teamgenoot", zegt Burger in gesprek met ESPN. "We trainen morgen (woensdag, red.) weer en dan is hij wel van mij. Nee, hij doet er alles aan om te winnen en ik moet iets slimmer zijn in dat duel door niet met geel op zak zo'n tackle in te zetten", is de gelegenheidsverdediger schuldbewust.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Polen

  • logo

    Nederland

Toch hekelt Burger het gedrag van Ndoye. "Misschien had ik hetzelfde gedaan als de situatie andersom was geweest. Het zit alleen niet zo in mijn systeem. Hij voelt iets en gaat liggen. Dan ligt hij vijf minuten op de grond alsof hij echt geblesseerd is. Dat vind ik jammer en dat ga ik hem ook vertellen. Nee, we vliegen niet samen terug naar Zwitserland. Dat stond hiervoor ook niet op de planning hoor."

Hoewel Jong Oranje met tien man kwam te staan, zorgde Elayis Tavsan er met een dubbelslag voor dat de ploeg van Erwin van de Looi met 2-0 won. "Ik heb beide doelpunten gemist, ik was namelijk nog doodziek van mijn rode kaart", aldus Burger.