Spaanse reclame voor Schmidt: 'Vreemd dat hij nooit op hoger niveau is gekomen'

Spaanse reclame voor Schmidt: 'Vreemd dat hij nooit op hoger niveau is gekomen'

30 maart - 16:30 Laatste update: 20:09
29

Als het aan Jonathan Soriano ligt heeft Benfica een gouden slag geslagen met Roger Schmidt, die op weg lijkt naar Portugal. Onder Schmidt beleefde Soriano zijn beste periode als voetballer bij Red Bull Salzburg.

Soriano (36) was met 120 doelpunten in zes seizoenen de belangrijkste speler van Schmidt bij Salzburg, dat ook Europees furore maakte met een herkenbare manier van spelen. "De teams van Roger Schmidt spelen altijd erg aanvallend", zegt Soriano tegen het Portugese TSF. "Hij vroeg me altijd om heel dicht rond het strafschopgebied van de tegenstander te zijn."

"Voor mij, naast dat ik hem een geweldige trainer vind, is zijn relatie met de spelers de beste kwaliteit die hij heeft", zegt de Spanjaard. "Hij is een trainer die graag praat met zijn spelers en niet alleen met voetbal bezig is, maar ook over persoonlijke zaken praat. Ik had veel contact met hem tijdens de geboorte van mijn dochter. Ik weet nog dat hij me beel belde en zich bekommerde om mij."

"Benfica is een geweldige club, maar ze hebben een coach als Roger nodig om hen de motivatie en intensiteit te geven die ze nodig hebben", zegt Soriano, die denkt dat Schmidt toe is aan een nieuwe stap. "Ik twijfel er niet aan. Het is gewoon vreemd dat hij nooit op een hoger niveau is gekomen. Hij is een geweldige coach."

Volgens Portugese en Duitse media neemt Schmidt na dit seizoen het stokje over van Benfica. Dat hij vertrekt bij PSV staat vast.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!