Hendriks baalt: De rol die ik in gedachten had, wordt me nu min of meer ontnomen

Hendriks baalt: "De rol die ik in gedachten had, wordt me nu min of meer ontnomen"

01-04-2022 08:49
26

Sam Hendriks baalt als een stekker van de gekke situatie rondom zijn persoon. Door een clausule in het huurcontract staat De Graafschap geen basisplaatsen meer toe.

De Graafschap en SC Cambuur kwamen tijdens de onderhandelingen overeen dat Hendriks automatisch een jaar langer vastligt wanneer hij tien keer in de basis staat. Tot nu toe stond hij dat negen keer, maar de nieuwe technisch manager Peter Bijvelds wil nergens aan vastzitten en heeft dus besloten om Hendriks niet meer in de basis te zetten omdat het met Danzell Gravenberch en Devin Haen al twee spitsen onder contract heeft staan.

"Deze afspraak is twee maanden geleden gemaakt en daar stond ik volledig achter", zegt Hendriks tegen de Gelderlander. "Ik vind het apart dat mij nu na negen wedstrijden wordt gevraagd de clausule los te laten. Ik ga daar niet eens alleen over, want het was ook een belangrijke voorwaarde van Cambuur. Zij zijn ook een partij. Als ik transfervrij zou zijn, was de situatie anders geweest. Dan had ik misschien wel met de club meegedacht."

Hendriks noemt de situatie 'onwenselijk' en vindt het jammer dat hij nu niet meer in de basis kan spelen. Iedere wedstrijd die 45 minuten of langer duurt, telt mee als volledige wedstrijd. "De beredenering dat de club voor komend seizoen ruimte in de selectie wil overhouden, respecteer ik ook. Maar toen ik twee maanden geleden tekende, lagen die twee jongens ook al vast en was het realistisch dat ik die tien wedstrijden normaal gesproken zou halen. Volgens mij was dat ook de insteek van alle partijen."

"De rol die ik in gedachten had, wordt me nu min of meer ontnomen. Maar ook als invaller zal ik me volledig blijven inzetten, ik ben niet van plan te gaan moddergooien. Zo steek ik niet in elkaar"