Bijzondere Hendriks-situatie verrast zaakwaarnemer, ook ergernis bij Cambuur

Bijzondere Hendriks-situatie verrast zaakwaarnemer, ook ergernis bij Cambuur

31-03-2022 14:55 Laatste update: 16:08
21

Tim van Duijn

De Graafschap gaat Sam Hendriks dit seizoen niet meer in de basis zetten, omdat zijn contract automatisch met één jaar verlengd wordt als hij tien keer in de basis staat. De situatie wekt veel verbazing bij zaakwaarnemer Robert Postma en technisch manager Foeke Booy van SC Cambuur.

De Graafschap huurt Hendriks tot het einde van het seizoen van SC Cambuur. Hendriks wilde graag langer dan vier maanden verhuurd worden, uiteindelijk hebben alle partijen elkaar gevonden in deze constructie. 

Hendriks stond tot nu toe negen keer in de basis. Staat hij nog één keer aan de aftrap, dan wordt zijn contract automatisch verlengd. Peter Bijvelds, de opvolger van Peter Hofstede die vanaf vrijdag 1 april officieel in dienst treedt, heeft besloten dat Hendriks niet meer in de basis start, omdat De Graafschap met Danzell Gravenberch en Devin Haen al twee spitsen in huis heeft.

"De clausule is in samenspraak met alle partijen tot stand gekomen. De nieuwe technisch manager van De Graafschap beslist nu dat dit beter is. Het is een besluit dat genomen is door de club", zegt Hendriks' zaakwaarnemer Postma. "We zullen zien wat de toekomst brengt, maar het blijft natuurlijk zo krom als een hoepel. De situatie kent alleen maar verliezers en vooral het voetbal zelf. Persoonlijk had ik dit als club zijnde toch echt anders aangevlogen. Want het uiteindelijke doel moet altijd voor iedereen kraakhelder zijn: namelijk die drie punten pakken."

Cambuur
De situatie-Hendriks heeft ook Booy verrast. "Vanuit De Graafschap heb ik niets vernomen, in plaats daarvan hebben we dit uit de media moeten vernemen. Dit roept wel veel vraagtekens op over de manier van communiceren, want het klinkt niet heel ambitieus. De club is deze overeenkomst met het volle verstand aangegaan. Alle partijen hebben zich hierin gevonden en dan wordt er een stok in de spaken gestoken. De Graafschap is nog volop in de race om promotie en heeft Sam er niet voor niets bijgehaald. Een belletje was niet zo moeilijk geweest."

"Sam is een uitstekende speler die zijn bijdrage geleverd heeft bij De Graafschap. Hij komt ook nog eens uit de regio en is betrokken. Dan is het gek dat hij nu niet opgesteld mag worden, de gang van zaken bevreemdt mij. Wij hebben er verder ook geen invloed op. Als Sam via De Graafschap een stap maakt, dan is er ook nog eens geen transfersom mee gemoeid, maar enkel een doorverkooppercentage. Ook hierin hebben wij ons coulant opgesteld. Dus voor De Graafschap zou dat eerder positief dan negatief zijn."