Sparta en Heerenveen houden elkaar in aantrekkelijke wedstrijd in evenwicht

03-04-2022 16:31
26

Sparta heeft in de strijd tegen degradatie een puntje gepakt. Op Het Kasteel werd het 1-1 tegen sc Heerenveen.

Sparta startte zonder Tom Beugelsdijk en Aaron Meijers. De verdedigers werden deze week door het Algemeen Dagblad gelinkt aan een gokschandaal. De eerste kans van de wedstrijd was voor Sparta. Mario Engels haalde de achterlijn, maar Sven van Beek voorkwam dat Arno Verschueren. Kort daarna voorkwam Erwin Mulder de 1-0 van Engels.

Heerenveen leek op Het Kasteel aan de leiding te komen. Thom Haye zag zijn schot op de lat belandden, waarna Sydney van Hooijdonk de rebound binnenschoot, maar daar dacht de arbitrage anders over: de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Kort daarna liet Sparta dé kans om op 1-0 te komen liggen. Lennart Thy mocht aanleggen voor een strafschop, maar zag zijn inzet worden gekeerd door Mulder, die Heerenveen er doorheen sleepte in de eerste helft. Maduka Okoye voorkwam daarna de 0-1 van de Friezen.

Sparta mocht na rust opnieuw aanleggen voor een strafschop. Niet Thy, maar Vito van Crooij legde ditmaal aan voor de strafschop en hij scoorde wel: 1-0. Uit het niets viel daarna de 1-1 van Amin Sarr. Het had in de slotfase beide kanten op kunnen vallen, maar goals vielen niet meer.

Sparta stijgt met het behaalde puntje naar plaats zestien, die recht geeft op play-offs. Het krijgt mogelijk drie extra punten omdat de wedstrijd tegen Vitesse nog uitgespeeld moet worden. Heerenveen staat elfde.