Perez ziet 'zeer oneerlijke vergelijking': 'Heeft te maken met waar ze spelen'

Perez ziet 'zeer oneerlijke vergelijking': 'Heeft te maken met waar ze spelen'

03-04-2022 22:19
25

Kenneth Perez heeft te doen met de geplaagde Joël Drommel. De analist ziet dat Drommel 'belabberd' bezig is, maar vindt de vergelijking met Lars Unnerstall oneerlijk.

Bij Dit Was Het Weekend op ESPN vertelt Perez over Drommel. "Gisteren (zaterdag, red.) had ik een soort van met hem te doen. Je zag hem steeds tien centimeter kleiner worden. Hij verliest ontzettend veel vertrouwen. Dit moet echt een leerjaar zijn, waar hij volgend seizoen zó veel sterker uit komt, als hij een carriere op topniveau wil hebben."

De prestaties van Drommel worden regelmatig vergeleken met die van Unnerstall, aangezien de twee keepers onderdeel waren van een soort ruildeal tussen FC Twente en PSV. "Ik vind dit elke keer een zeer oneerlijke vergelijking", vertelt Perez daarover. "Er wordt met totaal andere ogen naar Unnerstall gekeken dan naar Drommel. Dat heeft niks met die keepers te maken, maar wel met waar ze spelen."

"Bij Twente-PSV hoorde ik ook de hele tijd: Unnerstall, wát een geweldenaar! Maar dat vangen, dat gaat toch richting verstandsverbijstering?", doelt Perez op de fout van Unnerstall bij de 3-3. "Drommel speelt inderdaad belabberd, ja. Maar Unnerstall hebben we ook niet een heel seizoen bij PSV gezien."