'Unieke sponsordeal: duurste Britse voetballer ooit gaat in zee met Gucci'

'Unieke sponsordeal: duurste Britse voetballer ooit gaat in zee met Gucci'

04-04-2022 11:10
48

Jack Grealish werd afgelopen zomer de duurste Britse voetballer aller tijden met zijn transfer naar Manchester City, maar de aanvallende middenvelder blijkt ook wereldwijd aantrekkingskracht te hebben. Volgens The Athletic staat hij op het punt om een unieke sponsordeal te sluiten met Gucci.

Grealish, die al vaak in Gucci-kleding is te zien, moet een ambassadeur worden van het vermaarde Italiaanse modebedrijf. Het levert de 26-jarige Engelse international een bedrag met zeven cijfers op, weet het Britse medium. Het is een ongekende deal voor een sporter, want Gucci gaat doorgaans alleen in zee met muzikanten en acteurs. The Athletic stelt dat de deal met Grealish tekenend is voor zijn wereldwijde uitstraling.

Ook Manchester City was afgelopen zomer al bekend met de grote potentiële commerciële waarde van Grealish, al was dat voor de Premier League-kampioen geen prioriteit. Grealish speelde dit seizoen dertig officiële duels voor de ploeg van manager Pep Guardiola, waarin hij goed was voor vier doelpunten en drie assists.