Israël geniet van Feyenoord- en Ajax-verdediger: 'Hij is een échte voetballer'

4 april om 11:34

Rinus Israël kijkt met veel plezier naar Ajax-verdediger Jurriën Timber en Feyenoord-mandekker Gernot Trauner. IJzeren Rinus heeft het tweetal opgenomen in zijn elftal van de week in De Telegraaf.

"Jurriën Timber van Ajax is een goede centrale verdediger en een échte voetballer", vertelt Israël aan de krant. "Die is niet van het rammen en roeien. Hij zou ook heel makkelijk op het middenveld uit de voeten kunnen. Daar komt hij natuurlijk vaak uit, omdat hij het vermogen heeft iemand van achteruit uit te spelen, weg te draaien en zo een linie verder een numerieke meerderheid te creëren. Hij is ook snel genoeg om niet in de problemen te hoeven komen in de omschakeling. Hij is een beetje het tegenovergestelde van mij vroeger", lacht de voormalig Europa Cup I-winnaar.

Ook bij 'zijn' Feyenoord ziet Israël een prima verdediger. "Gernot Trauner is mijn speler van de week en staat naast Timber in het elftal. Hij ziet heel snel de diepte om in te spelen en vindt zijn medespelers dan ook. Hoe sneller die pass komt, hoe meer tijd en ruimte Feyenoord voorin overhoudt natuurlijk. Hij doet ook geen domme dingen en maakt daardoor ook heel weinig foute dingen."