Tweede 'bijzondere' ADO-transfer in een week tijd: Kroaat komt naar Den Haag

Tweede 'bijzondere' ADO-transfer in een week tijd: Kroaat komt naar Den Haag

04-04-2022 15:31
8

ADO Den Haag heeft wederom gebruik gemaakt van de bijzondere transferperiode die door de FIFA is ingesteld. De Residentieclub heeft na Felipe Pires ook David Puclin uit de Oekraïense competitie weggeplukt.

Vanwege de oorlog tussen Rusland en Oekraïne mogen buitenlanders die in die landen voetballen tot het einde van het seizoen transfervrij hun heil elders zoeken. ADO profiteerde al eerder van dat gegeven door Felipe Pires, een Braziliaanse aanvaller, los te weken bij FK Dnipro en heeft nu opnieuw zaken gedaan.

David Puclin, een 29-jarige verdedigende middenvelder uit Kroatië, wordt overgenomen van Vorskla Poltava en speelt tot het einde van dit seizoen in de Residentiestad. Puclin speelde buiten zijn vaderland voor FC Saarbrücken en dus bij Vorskla Poltava, waar hij sinds 2020 actief was. De Kroaat wa de afgelopen twee jaar basisspeler bij die club.

Met de nieuwe aanwinsten wil ADO graag terug naar de Eredivisie. Dat moet via de nacompetitie gebeuren: de Hagenezen wonnen onder trainer Ruud Brood de eerste periode, maar vanwege een verschil van inzicht met de nieuwe eigenaar werd de oefenmeester een paar weken geleden aan de kant geschoven. Giovanni Franken moet de club nu naar de Eredivisie leiden.