ADO maakt gebruik van bijzondere transferperiode en pikt ervaren Braziliaan op

ADO maakt gebruik van bijzondere transferperiode en pikt ervaren Braziliaan op

31-03-2022 16:50
18

ADO Den Haag heeft zich voor de rest van het seizoen verzekerd van de diensten van Felipe Pires. De Braziliaanse aanvaller kan overkomen van het Oekraïense SK Dnipro, omdat de competitie daar stilligt.

De FIFA stelde daarop de mogelijkheid in voor buitenlandse spelers in Oekraïne en Rusland om het seizoen elders af te maken en daar heeft ADO nu gebruik van gemaakt. De Residentieclub haalt met Pires een 26-jarige linksbuiten naar het Cars Jeans Stadion die al in Duitsland, Oostenrijk, Kroatië, Portugal en vaderland Brazilië gespeeld heeft.

De Braziliaan kan dus bogen op de nodige ervaring in de hoogste competities van diverse voetballanden en was het succesvolst bij Austria Wien, waar hij in het seizoen 2017/2018 zeven competitiedoelpunten in 32 wedstrijden liet noteren. Met Pires hoopt ADO in de slotfase van de Keuken Kampioen Divisie, waarin het momenteel zevende staat, mee te kunnen gaan doen om promotie naar de Eredivisie.

Dat zou dan moeten gebeuren in de nacompetitie, waarvoor ADO al geplaatst is. De Hagenezen wonnen onder trainer Ruud Brood de eerste periode, maar vanwege een verschil van inzicht met de nieuwe eigenaar werd de oefenmeester een paar weken geleden aan de kant geschoven. Giovanni Franken moet de club nu naar de Eredivisie leiden.