Wisselfout dreigt Bayern de kop te kosten: Freiburg tekent officieel protest aan

Wisselfout dreigt Bayern de kop te kosten: Freiburg tekent officieel protest aan

4 april - 18:25 Laatste update: 18:39
82

SC Freiburg heeft protest aangetekend na de wedstrijd tegen Bayern München. Vanwege een wisselfout stond de Duitse koploper twintig seconden met twaalf man op het veld. Bayern won met 1-4, maar moet de punten mogelijk inleveren.

Bij een 1-3 voorsprong voor Bayern ging het even mis toen Niklas Süle in het veld kwam en Kingsley Coman op de bank had plaats moeten nemen, maar laatstgenoemde bleef staan en het spel ging door. De arbitrage had het snel door en legde het spel stil.

Freiburg zegt na 'intensief beraad' besloten te hebben om protest aan te tekenen tegen de nederlaag. 'We staan voor een dilemma en niet dankzij een fout van ons', zo klinkt het. 'Freiburg speelde geen rol rond de wissel. Desondanks dwingen de regels van de DFB ons om wel een actieve rol te spelen en dit juridisch te controleren. We hebben eigenlijk geen interesse in deze rol, die ons tegen onze wil gegeven is, we voelen ons er heel ongemakkelijk bij. Na intensieve gesprekken heeft de clubleiding van SC Freiburg besloten om protest aan te tekenen.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie