Veerman in spanning: 'Op het allerhoogste niveau een wedstrijd in mijn eigen dorp'

Veerman in spanning: 'Op het allerhoogste niveau een wedstrijd in mijn eigen dorp'

05-04-2022 07:26
15

Joey Veerman duimt voor jeugdliefde FC Volendam, dat lange tijd onbedreigd afkoerste op promotie, maar het nu helemaal kwijt is. Onder toeziend oog van de PSV-middenvelder won Het Andere Oranje ook niet van Jong PSV.

Volendam bleef tussen medio augustus en eind februari ongeslagen, maar heeft nu alweer zes Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden op rij niet gewonnen. Ook op De Herdgang lukte het niet voor de ploeg van Wim Jonk, zag ook Veerman vanaf de tribunes. "Ik dacht: ik ga maar weer een keer heen, misschien winnen ze dan weer eens", wordt hij geciteerd door De Telegraaf.

Volendam staat ondanks de 2-2 in Eindhoven nog altijd op een directe promotieplek en heeft nog vijf speelrondes om zijn voorsprong van drie punten op Excelsior te verdedigen. Veerman gaat de Keuken Kampioen Divisie-ontknoping op de voet volgen. "Het zou mooi zijn als we volgend seizoen met PSV 1 op bezoek kunnen in Volendam. Voor mij is dat natuurlijk top, op het allerhoogste niveau een wedstrijd in mijn eigen dorp te mogen spelen." In dat geval zou Volendam na dertien jaar terugkeren in de Eredivisie. "Het was in 2009 voor het laatst dat FC Volendam in de Eredivisie speelde, dat het stadion elke twee weken helemaal vol zat en het voetbal écht leefde. Dat is gewoon te lang geleden."

De volgende tegenstander voor De Wijdbroeken is De Graafschap, dat vrijdag naar De Dijk komt. Daarna volgen nog wedstrijden tegen Jong Ajax, FC Den Bosch, FC Dordrecht en concurrent FC Eindhoven.