Belgische cameraman te laat voor buitenspelmoment: 'Puffend van het zweet omhoog'

Belgische cameraman te laat voor buitenspelmoment: 'Puffend van het zweet omhoog'

05-04-2022 14:19
13

De belangrijke Jupiler Pro League-wedstrijd tussen Cercle Brugge en AA Gent van zondag eindigde in 2-2, mede door een doelpunt van de thuisploeg dat misschien wel in buitenspelpositie werd gemaakt. De buitenspelcamera kon echter niet ingezet worden, omdat de daarvoor verantwoordelijke cameraman nog niet aanwezig was.

Gent kwam na drie minuten op 0-1 via Tarik Tissoudali, waarna Thibo Somers direct gelijk maakte, al dan niet in buitenspelpositie. De camera die dat had moeten registreren was echter onbezet, zag commentator Filip Joos. "Ik zat daar en ik heb die man puffend van het zweet naar boven zien komen, buiten adem, tijdens de wedstrijd", aldus Joos in de talkshow Extra Time. "Ik lieg niet, dat was na dit doelpunt."

Wedden

Meer odds

Volgens de commentator van dienst was er sprake van een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Voorafgaand aan de wedstrijd werd de aan leukemie overleden Cercle-doelman Miguel Van Damme herdacht. "Ik vermoed dat hij door dat eerbetoon aan Miguel Van Damme beneden nodig was, meer dan in een ‘gewone’ wedstrijd. Dat heeft dus wel een enorme invloed", doelt hij op het doelpunt van Somers. "De VAR kón het niet beslissen."

Gent speelde uiteindelijk dus met 2-2 gelijk en dreigt de kampioenscompetitie mis te lopen. De nummer vijf van de ranglijst staat twee punten achter nummer vier Anderlecht, met nog één speelronde te gaan. De nummers één tot vier spelen – met een gehalveerd puntenaantal – om de landstitel, de nummers vijf tot acht strijden om het laatste Europese ticket.