Jongste Bundesliga-trainer van de eeuw: 'Tevreden bij PSV, maar ik moest dit doen'

Jongste Bundesliga-trainer van de eeuw: 'Tevreden bij PSV, maar ik moest dit doen'

05-04-2022 14:36
8

De 25-jarige Tilburger Vincent Heilmann mocht zondag hoofdtrainer Florian Kohlfeldt vervangen bij VfL Wolfsburg en is daarmee de jongste Bundesliga-trainer in 46 jaar tijd. Heilmann ging afgelopen zomer mee met oude PSV-bekende Mark van Bommel en mocht na diens ontslag aanblijven bij Die Wölfe.

Kohlfeldt ontbrak vanwege een coronabesmetting en Heilmann nam het stokje over voor het uitduel met FC Augsburg. "Het gaat bijna langs je heen als je zo in je flow zit, maar het is natuurlijk wel een bijzonder moment", blikt hij in gesprek met de NOS terug. Kohlfeldt trok op de achtergrond overigens nog steeds aan de touwtjes. "Ik heb gedurende de week intensief contact met hem gehad en tijdens de wedstrijd hadden we direct contact via een oortje. Hij bepaalt dus ook de wissels, bijvoorbeeld. Al is dat wel in overleg met de sta. "

Dat Heilmann nu überhaupt nog in Wolfsburg zou zitten, had hij eind oktober niet verwacht. "Dit is het dan, dacht ik", vertelt hij over het ontslag van Van Bommel, in wiens kielzog hij naar Duitsland was gekomen. "Ik was tevreden bij PSV, en zij boden me het hoofdtrainerschap van de onder 17 aan. Maar ik moest dit aanpakken. Het is keihard werken, maar wel echt een droombaan."

Wolfsburg ging zondag overigens met 3-0 onderuit in Augsburg. De nummer dertien van de Bundesliga staat vijf punten boven nummer zestien Arminia Bielefeld, de tegenstander van zaterdag.