'Toen bekend werd dat ik sprak met PEC, meldden andere Eredivisie-clubs zich ook'

'Toen bekend werd dat ik sprak met PEC, meldden andere Eredivisie-clubs zich ook'

05-04-2022 22:04 Laatste update: 22:08
5

Bart van Hintum had de kans om naar andere Eredivisie-clubs te gaan, maar komt volgend seizoen uit voor hekkensluiter PEC Zwolle. De verdediger draagt de Blauwvingers nog altijd een warm hart toe en wilde snel duidelijkheid hebben over zijn toekomst.

Van Hintum speelt nu nog voor FC Groningen, maar bij De Trots van het Noorden werd zijn contract formeel opgezegd. Nu heeft de verdediger getekend bij PEC Zwolle, dat mogelijk degradeert uit de Eredivisie. "Eigenlijk wil je niet nadenken over degradatie en hoop je dat je komend seizoen in de Eredivisie speelt, maar als dat niet zo is staan we hopelijk met een goede selectie in de Eerste Divisie", vertelt Van Hintum in gesprek met De Stentor.

PEC was echter niet de enige club met interesse in Van Hintum. "Toen afgelopen week naar buiten kwam dat ik in gesprek was met PEC, hebben zich ook nog wel een aantal Eredivisie-clubs gemeld. Maar ik hou van zekerheid en die heb ik hier. Ik ben 35 en tot nu toe, laat ik het afkloppen, ben ik fit en heb ik een basisplek. Ik weet dat ik bij Zwolle veel plezier ga hebben en dat is voor mij belangrijk. Als iets goed voelt, dan is het goed."

Voor Van Hintum was het ook belangrijk om snel een nieuwe club te vinden. "Gezien mijn thuissituatie, bij mijn dochter is vorig jaar leukemie geconstateerd, vond ik het fijn om nu al duidelijkheid te hebben en wilde ik niet langer afwachten. Gelukkig gaat het nu de goede kant op met mijn dochter, heeft ze weer veel energie en haar haar groeit weer aan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie