Gorter laat Ajax-hart spreken: 'Hoop totaal niet op tegengoals of domme dingen'

Gorter laat Ajax-hart spreken: 'Hoop totaal niet op tegengoals of domme dingen'

06-04-2022 07:43
45

Jay Gorter staat te trappelen om zich te laten zien bij Ajax. De 21-jarige doelman maakte vrijdag zijn rentree in het Keuken Kampioen Divisie-duel van Jong Ajax met TOP Oss, nadat hij eind februari een blessure opliep in de warming-up van de clash van het eerste elftal met Benfica.

"Ik heb langer met die blessure aan mijn vinger gezeten dan ik had gewild. Hij was flink uit de kom. Dus dat 'gekneusde gevoel' heb ik nog steeds wel een beetje. Maar ik heb al mijn hele leven gekneusde vingers gehad", zegt Gorter tegen Ajax TV. Zijn terugkeer bij de beloften verliep naar wens: de ploeg van coach John Heitinga won met 4-1. "Het was eigenlijk wel een prima potje. Ook voor mij om weer terug te keren onder de lat. Ik ben dus wel tevreden."

Stiekem hoopt Gorter ook nog een rol te spelen in de titelstrijd van Ajax 1. De voormalig sluitpost van Go Ahead Eagles wil het trainer Erik ten Hag zo lastig mogelijk maken. "Ik moet gas blijven geven, dat is alles wat ik kan zeggen. Ik moet het laten zien op het veld en het de trainer moeilijk maken. Het maakt niet uit wie er wel of niet is. Het ligt aan mij en ik moet het laten zien."

Gorter benadrukt dat hij niet hoopt op foutjes van een concurrent als Andre Onana. "We zitten in een heel belangrijke race. Iedereen die mij kent, weet dat ik Ajax het meest warme hart toedraag. Dus ik hoop totaal niet op tegendoelpunten of domme dingen achterin. We zitten midden in een kampioensstrijd, dus ik wil vooral dat Ajax alles blijft winnen. Ik moet zelf vooral hard werken om erin te komen. Verder gun ik het team niets meer dan succes."

No Poll