De Graafschap waagt nieuwe poging voor Hendriks: 'Hier wordt niemand blij van'

De Graafschap waagt nieuwe poging voor Hendriks: 'Hier wordt niemand blij van'

06-04-2022 08:32
30

De Graafschap onderneemt een nieuwe poging om onder de clausule in het huurcontract van Sam Hendriks uit te komen. De Doetinchemmers zijn het gesprek met SC Cambuur weer aangegaan, meldt de Gelderlander.

Hendriks verruilde Cambuur in januari voor De Graafschap, maar daar raakte hij door een opmerkelijke afspraak zijn basisplaats kwijt. De Superboeren moeten hem verplicht overnemen als hij tien keer in de basis staat of minimaal 45 minuten in actie komt. Daar zit de nieuwe technisch manager Peter Bijvelds niet op te wachten, aangezien de club met Danzell Gravenberch en Devin Haen al twee spitsen onder contract heeft.

Wedden

Meer odds

Omdat Hendriks nu op negen basisplaatsen staat, heeft Bijvelds opgelegd dat de 27-jarige aanvaller alleen nog mag invallen. Een poging van De Graafschap om de clausule te schrappen was vorige week tevergeefs, maar de eerstedivisionist geeft niet op. "Van deze situatie wordt niemand blij", zegt Bijvelds tegen de Gelderlander.

Volgens spelersbegeleider Louis Laros van spelersvakbond VVCS is een dergelijke afspraak niet ongebruikelijk. Het is aan de clubs om eruit te komen. "Nu zijn er alleen maar verliezers. Cambuur heeft er ook weinig aan als Hendriks weinig voetbalt en dan komende zomer teleurgesteld terugkeert."