Barcelona stapt zonder geblesseerde Memphis op vliegtuig naar Duitsland

Barcelona stapt zonder geblesseerde Memphis op vliegtuig naar Duitsland

06-04-2022 09:53
20

FC Barcelona moet het donderdag zonder Memphis Depay stellen in het duel met Eintracht Frankfurt in de kwartfinale van de Europa League. De aanvaller van het Nederlands elftal ontbreekt in de wedstrijdselectie vanwege een hamstringblessure.

Volgens de Catalanen kampt Memphis met overbelasting van de spier in zijn bovenbeen. Het is nog niet duidelijk hoe lang hij aan de kant staat. De voormalig PSV'er reist woensdag in ieder geval niet met de rest van de Barça-selectie naar Duitsland. Memphis leek juist afgerekend te hebben met een hamstringblessure, die hem in januari en februari parten speelde. Zondag viel hij nog tien minuten voor tijd in tijdens La Liga-topper tegen Sevilla (1-0).

Naast Memphis kan Barça-coach Xavi ook niet beschikken over Luuk de Jong. De Nederlandse spits ontbrak tegen Sevilla al vanwege een positieve coronatest en verblijft nog altijd in quarantaine. Frenkie de Jong is wel gewoon van de partij. Barça speelt donderdag zijn eerste wedstrijd tegen Eintracht. De return in Camp Nou is volgende week.