Onbegrip over PSV-handelswijze rond Drommel: 'Duidelijkheid is juist belangrijk'

Onbegrip over PSV-handelswijze rond Drommel: 'Duidelijkheid is juist belangrijk'

07-04-2022 13:29
78

Joop Hiele kan geen begrip opbrengen voor de manier waarop Roger Schmidt met Joël Drommel omgaat. De voormalig Oranje-international, die tussen 1999 en 2008 keeperstrainer was bij PSV, vindt dat de Duitser meer duidelijkheid moet verschaffen.

Schmidt gaf tegenover de media aan niets te willen zeggen over de positie onder de lat bij PSV en wie daar in de uitwedstrijd bij Leicester City van donderdagavond zal komen te staan. "Die duidelijkheid is juist belangrijk", zegt Hiele tegen Omroep Brabant.

Volgens Hiele moet PSV alles op alles zetten om Drommel beter te laten presteren. "Hij heeft laten zien dat hij over kwaliteiten beschikt. Ja hij had ook mindere acties. Dan is het in Nederland normaal om mensen neer te hakken. Maar de club moet juist met hem om tafel gaan zitten om te bespreken waar het aan ligt."

Het probleem bij de goalie uit Bussum is, zo stelt de voormalig keeperstrainer van PSV, dat de stap van FC Twente naar een topclub te groot is gebleken. "Het topsportklimaat is echt anders", is Hiele van mening. "Altijd de plicht om te winnen kan wat doen met mensen."

Volgens het Eindhovens Dagblad keept niet Drommel, maar Yvon Mvogo donderdagavond tijdens het Conference League-treffen met Leicester. Schmidt wilde daar dus nog geen duidelijkheid over geven.