'Braziliaanse bond sprak met Guardiola en heeft vertrouwen in een akkoord'

'Braziliaanse bond sprak met Guardiola en heeft vertrouwen in een akkoord'

07-04-2022 13:54
33

De Braziliaanse voetbalbond CBF heeft goede hoop dat ze Pep Guardiola kunnen binnenhalen als nieuwe bondscoach. Er ligt een contract tot en met het WK van 2026 voor de Spaanse manager klaar.

Na het WK van komende winter zal Tite, de huidige bondscoach van de Seleçao, afscheid nemen. Dat was al een tijdje bekend bij de Braziliaanse bond en dus werd de zoektocht naar een opvolger al een paar maanden geleden opgestart. Volgens Marca is men nu uitgekomen bij Guardiola en bestaat er goede hoop dat de manager van Manchester City aangesteld kan worden.

Guardiola is de nummer één kandidaat voor de Braziliaanse bond en de afgelopen tijd hebben er zelfs al diverse gesprekken plaatsgevonden tussen de CBF en Pere Guardiola, de broer en zaakwaarnemer van de oefenmeester. Op basis van die gesprekken houdt Brazilië hoop.

Er ligt nu een contract klaar voor vier seizoenen, waarmee de Spanjaard tot en met het WK van 2026 bondscoach van de Seleçao zou zijn. Daarvoor ontvangt hij dan twaalf miljoen euro netto. Dat is nog altijd minder dan de twintig miljoen die Guardiola opstrijkt bij The Citizens, maar toch schat de CBF in dat ze kansrijk zijn. Het tot medio 2023 lopende contract van Pep bij City afkopen is in ieder geval geen probleem.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s