Guardiola onder de indruk van Ajax en Ten Hag: 'Een genoegen om naar te kijken'

Guardiola onder de indruk van Ajax en Ten Hag: 'Een genoegen om naar te kijken'

02-04-2022 08:04 Laatste update: 08:06
32

Pep Guardiola heeft zich in aanloop naar de Premier League-wedstrijd tussen Burnley en Manchester City zeer lovend uitgelaten over Erik ten Hag. De Spanjaard ziet in de Ajax-trainer een mogelijke opvolger bij The Citizens.

Guardiola werkte in het verleden samen met Ten Hag bij Bayern München. Hij is de Nederlander nog niet vergeten. "Hij is een ongelooflijk persoon, een ongelooflijk mens", vertelt Guardiola op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Burnley. "Ik was verrast over hoe bescheiden en goed hij was. Als je de laatste jaren naar Ajax kijkt, zie je hoeveel kwaliteiten hij heeft. Het is een genoegen om daarnaar te kijken, op meerdere fronten."

Wedden

Meer odds

De City-manager krijgt op de persconferentie de vraag of hij denkt dat Ten Hag hem op kan volgen in het Etihad Stadium. "Wil je dat ik vertrek? Ontsla je me", reageert Guardiola gevat op de verslaggever. "Je vraagt of hij me op kan volgen bij Manchester City? Dat kan hij zeker, hij is een van de personen die mij op kan volgen. Zeker gezien de manier waarop hij de wedstrijden van Ajax benadert."

Manchester City speelt zaterdagmiddag om 16.00 uur op Turf Moor tegen het Burnley van Wout Weghorst.