430 wedstrijden aan NEC-ervaring in de wachtkamer: Voetballeven is niet oneindig

430 wedstrijden aan NEC-ervaring in de wachtkamer: "Voetballeven is niet oneindig"

08-04-2022 09:37
9

NEC moet nog besluiten of het volgend seizoen doorgaat met publiekslievelingen Rens van Eijden en Édgar Barreto. De aflopende contracten van de 34-jarige Ossenaar en de 37-jarige Paraguayaan zijn formeel opgezegd door de Nijmegenaren.

Van Eijden heeft dit seizoen nog geen minuut gespeeld vanwege een zware knieblessure, Barreto is wel een vaste waarde in De Goffert. Samen zijn ze goed voor liefst 430 wedstrijden in het rood-groen-zwart, maar het is dus nog niet zeker of ze na de zomer bij NEC blijven. "Als club is het formeel je opdracht om contracten op te zeggen", laat algemeen directeur Wilco van Schaik weten via de clubkanalen, doelend op de jaarlijkse deadline van 1 april. "En uiteindelijk te bekijken wat je het volgende seizoen wil."

Volgens Van Schaik zal er – nu NEC zich verzekerd heeft van handhaving – op een 'eerlijke en faire manier' gekeken naar de aflopende contracten. "Natuurlijk hebben we te maken met iconen van de club. En daar gaan we ook en willen we ook met respect mee omgaan. Maar het voetballeven is niet oneindig, daar zit een einde aan. En of dat nou dit jaar is of volgend jaar of over twee seizoenen: ook dat soort dingen horen erbij. Geen makkelijke beslissingen, maar de komende maanden gaan we dat in alle rust bekijken en ook bespreken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie