Bizar: PAOK-coach roept na duel met Marseille op tot rellen in Griekenland

Bizar: PAOK-coach roept na duel met Marseille op tot rellen in Griekenland

08-04-2022 15:55
68

Razvan Lucescu, de trainer van PAOK, heeft zich van zijn slechtste kant laten zien. In een reactie op de rellen in Marseille, voorafgaand aan het Conference League-treffen tussen Olympique Marseille en de Grieken (2-1 voor OM), sprak hij de hoop uit dat Franse fans in Griekenland 'ook zo behandeld worden'.

Een groep aanhangers van PAOK werd voor de wedstrijd in Marseille al in een hoek gedreven en aangevallen door fans van Marseille, waarna het in het stadion ook helemaal mis ging. Er werd met vuurwerk naar elkaar gegooid en dat stemde Lucescu verdrietig én kwaad. "Het maakt me triest wat ik hier allemaal heb gezien", reageerde hij na afloop op de persconferentie.

Vervolgens zorgde hij voor veel onrust door de PAOK-aanhang aan te sporen tot ongehoorde daden. Volgende week is de return in Toumba en zullen er Franse supporters naar Thessaloniki afreizen. "Hopelijk worden zij in Griekenland op dezelfde manier ontvangen als onze fans hier", sprak Lucescu. "Ik weet ook zeker dat dat gaat gebeuren. Ze kunnen maar beter niet naar Griekenland komen…"

Even later zei de Roemeen, die de zoon is van de legendarische trainer Mircea Lucescu, dat hij vindt dat er 'genoeg geweld in de wereld is' en dat het voetbal 'dat op dit moment zeker niet kan gebruiken'. Toen was het kwaad echter al geschied.