Xavi: 'Frenkie en Nico kunnen daar spelen, maar voor mij is hij fundamenteel'

Xavi: 'Frenkie en Nico kunnen daar spelen, maar voor mij is hij fundamenteel'

09-04-2022 15:36
48

Xavi Hernández heeft zich voor de wedstrijd tussen FC Barcelona en Levante zeer lovend uitgelaten over drie van zijn spelers. Vooral Sergio Busquets krijgt de complimenten: Xavi noemt de Spanjaard 'de beste verdedigende middenvelder ter wereld'.

De Barcelona-trainer geeft daarbij wel aan dat hij vindt dat Casemiro, de verdedigende middenvelder van Real Madrid, op gelijke hoogte staat met Busquets. "Alles wat hij doet is buitengewoon en toch is hij een van de meest bekritiseerde spelers bij de club", doelt Xavi, geciteerd door El Mundo Deportivo, op Busquets. "Een vervanger voor hem vinden, wordt niet gemakkelijk. We hebben Frenkie en Nico die daar kunnen spelen, maar voor mij is Busquets fundamenteel."

Vervolgens richt Xavi zijn blik op de defensie van zijn ploeg. De eerste speler die hij noemt is Jordi Alba. "Hij is een beest, een fysiek dier. Hij wordt ondergewaardeerd, zowel aanvallend als verdedigend. Zijn leiderschap is cruciaal."

Vervolgens looft de oefenmeester Eric García, die tegen Eintracht Frankfurt uitstekend speelde. "We zijn erg blij met Eric. Hij zet de verdediging goed neer en heeft het nodige leiderschap in zich. Hij is de komende jaren een belangrijke Barcelona-verdediger. Zonder twijfel", sluit Xavi af. Hij neemt het met zijn ploeg zondag om 21.00 uur op tegen Levante.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s