Real Madrid tegen Chelsea door het oog van de naald na absolute thriller

Real Madrid tegen Chelsea door het oog van de naald na absolute thriller

12-04-2022 23:33
163

Real Madrid staat in de halve finale van de Champions League. Het verloor in eigen huis met 2-3 van Chelsea, dat de nederlaag uit de eerste wedstrijd wel weg wist te poetsen, maar tekort kwam in de verlenging.

Real leek in de eerste helft niet precies te weten wat het wilde in eigen stadion. Uiteindelijk trok het zich terug op eigen helft om de 1-3 voorsprong te verdedigen, maar door die speelwijze kwam Chelsea juist steeds beter in het spel. Dat resulteerde na een kwartier spelen in de 0-1 van The Blues. Mason Mount kreeg de bal wat gelukkig voor zijn voeten, maar bleef vervolgens erg kalm. Hij schoot gericht raak, Thibaut Courtois was kansloos.

Chelsea bleef in het restant van de eerste helft de betere ploeg. Real schoot voor het rustsignaal geen enkele keer tussen de palen. Na rust wist de ploeg van manager Thomas Tuchel de achterstand al snel helemaal weg te poetsen: Rüdiger kopte de bal op zeer knappe wijze in de verre hoek achter Courtois voor de 0-2.

Vanaf dat moment leek Real wakker te worden en kreeg het aanwezige publiek een heerlijk schouwspel voorgeschoteld. Het spel golfde op en neer, maar het stadion viel stil toen Timo Werner met nog een kwartier te spelen zorgde voor de 0-3. Bij deze stand lag Real uit de Champions League, maar tien minuten voor tijd besloot Luka Modric op te staan. Hij legde de bal op prachtige wijze met de buitenkant van de voet achter de laatste linie van Chelsea, waar Rodrygo de 1-3 tegen de touwen schoot.

Rüdiger kwam vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd nog één keer dreigend voor het doel van Real, maar de Duitser kreeg zijn inzet niet goed genoeg richting de hoek gericht. Het bleef na ruim negentig minuten bij 1-3, waardoor er een verlenging nodig was om een winnaar aan te wijzen.

Benzema, weer hij
In de verlenging was Benzema er als de kippen bij om toe te slaan. Een voorzet van Vinicius jr. werd van dichtbij binnengekopt door de Fransman, wiens Champions League-campagne bijzonder indrukwekkend te noemen is. De goal van Benzema zorgde voor een aardverschuiving waar Chelsea even geen raad mee wist. Tuchel greep vrijwel meteen in door Hakim Ziyech in te brengen voor N'Golo Kanté.

Nadat Chelsea de onrust van zich af schudde kreeg het in de slotfase grote kansen om Real Madrid voor een tweede keer op de knieën te dwingen. Ziyech stuitte op Courtois en daarna waren er kansen voor Jorginho en Kai Havertz. Zonder succes, en dus staat Real Madrid in de halve finale van de Champions League.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie