'Ten Hag zat tijdens transfergesprekken in andere kamer, aan Ajax te werken'

'Ten Hag zat tijdens transfergesprekken in andere kamer, aan Ajax te werken'

13-04-2022 07:17
85

Erik ten Hag is hard op weg naar Manchester United, maar wil zijn Ajax-tijd ondertussen ook goed afsluiten. De gesprekken met The Mancunians werden overgelaten aan zijn belangenbehartigers, vertelt clubwatcher Johan Inan.

Ajax werd in maart uit de Champions League geknikkerd door Benfica, maar kan nog altijd zijn derde dubbel onder het bewind van Ten Hag pakken: in de competitie staat het vier punten voor op PSV, dat zondag de tegenstander in de bekerfinale is. Volgens Inan is het Ten Hag aardig gelukt om beide zaken van elkaar te scheiden. "De gesprekken werden met zijn management gevoerd. En hij zat in dezelfde ruimte, maar in een andere kamer, om aan Ajax te werken en verder klaar te stomen voor de titelstrijd", vertelt hij in de AD Voetbalpodcast.

Het moeizaam draaiende Manchester United lijkt echter van plan om de deal zo snel mogelijk af te ronden. "Dat krijg je dan ook, dat je de supporters iets moet bieden. Ze willen natuurlijk haast maken, omdat ze zo snel mogelijk die transformatie van de selectie gestalte willen geven. En dan kun je de nieuwe trainer – zeker als hij zeggenschap krijgt – maar beter zo snel mogelijk aanstellen."

De transfer hangt al wekenlang in de lucht, maar dinsdag werd duidelijk dat Ten Hag een akkoord met Manchester United heeft bereikt. De huidige nummer zeven van de Premier League moet nu nog de laatste details met Ajax regelen.