Van der Vaart: 'Ik zou nooit 'nee' zeggen tegen een rol in de staf van Oranje'

Van der Vaart: 'Ik zou nooit 'nee' zeggen tegen een rol in de staf van Oranje'

13 april - 10:28 Laatste update: 11:06
62

Rafael van der Vaart staat open voor een terugkeer bij het Nederlands elftal. Nu Henk Fraser bij FC Utrecht getekend, moet bondscoach Louis van Gaal zeven maanden voor het WK in Qatar op zoek naar een nieuwe assistent en de 109-voudig international komt mogelijk in aanmerking.

Van der Vaart, die de laatste jaren bij de Deense tweedeklasser Esbjerg fB kennismaakte met het trainersvak, zou zeker geen 'nee' zeggen als hem een rol binnen de Oranje-staf wordt aangeboden. Dat laat de 109-voudig international weten in zijn column voor De Telegraaf.

'Ik ben niet het type dat op zo’n première-avond in Tuschinski tijdens mijn gesprek met de bondscoach zegt: Nou, Louis, als je me nodig hebt, hoor ik het wel. Ik werk met plezier in Denemarken en heb geen (verkapte) sollicitatie nodig', aldus Van der Vaart, die wel aangeeft dat hij na het vertrek van Fraser door 'tal van mensen' is gevraagd of hij een rol in de staf van het Nederlands elftal ziet zitten.

'Coocky Voorn werd in de periode van Bert van Marwijk (2008-2012, red.) als assistent ook gewaardeerd', vervolgt Van der Vaart. 'Zijn rol was niet die van clown, wel van een man die voor ontspanning zorgde en tegen wie alle spelers graag aan praatten. In zijn algemeenheid is het iets waar ik wel over heb nagedacht.'

'Ik zou nooit 'nee' zeggen', benadrukt de oud-speler van onder meer Ajax, Hamburger SV, Real Madrid en Tottenham Hotspur. 'Bij mijn club Esbjerg bekleed ik feitelijk ook zo'n rol. Wie mij nodig heeft, zoekt me op en dan is het een voordeel dat ik ook nog wat interlands en toernooien heb gespeeld.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie