Aursnes kent gevaren Slavia: 'Eén van de sleutelpunten van hun spel'

Aursnes kent gevaren Slavia: 'Eén van de sleutelpunten van hun spel'

14-04-2022 07:16 Laatste update: 07:45
15

Fredrik Aursnes staat donderdagavond met Feyenoord tegenover Slavia Praag in de Conference League. De Noorse middenvelder weet waar zijn ploeg voor moet uitkijken in het allesbeslissende duel in Praag. 

Aursnes bespreekt de speelstijl van de tegenstander op het persmoment in aanloop naar het duel. "Ze spelen met mandekking en zetten goed druk. Daarnaast zijn ze erg gedisciplineerd en loyaal aan het plan. Het is moeilijk om tegen hen te spelen."

Feyenoord moet winnen om bij de laatste vier van de Conference League te eindigen. Aursnes bestempelt dat de Rotterdammers zich niet opnieuw in de vingers moeten snijden. "Vooral bij standaardsituaties. Zo kregen we vorige week ook de 3-3 tegen. De standaardsituaties zijn één van de sleutelpunten van hun spel", benadrukt de Noor. 

Bij een gelijke stand wordt er in Praag verlengd en komen er eventueel strafschoppen aan bod. "Ik heb er wel een paar genomen in Noorwegen. Ik zal voorbereid zijn. Maar uiteraard gaan we ons best doen om het in negentig minuten te beslissen", aldus Aursnes.

In De Kuip werd het vorige week 3-3 na een zinderende wedstrijd. Feyenoord maakte een achterstand op knappe wijze goed, maar slikte in de slotseconde alsnog de gelijkmaker. Slavia en Praag trappen om 21.00 uur af in de Eden Aréna.