'Als ik dit seizoen twintig goals maak en we winnen een prijs, dan is het goed'

'Als ik dit seizoen twintig goals maak en we winnen een prijs, dan is het goed'

14-04-2022 07:44
15

Eran Zahavi is inmiddels weer volledig opgeleefd bij PSV. De Israëliër is waarschijnlijk bezig aan zijn laatste maanden in Eindhoven, maar wil nog graag een prijs winnen met de club voordat hij vertrekt. 

In de winterstop aarzelde Zahavi nog over zijn verblijf bij PSV. De spits was geblesseerd en daarnaast werd er twee keer ingebroken in het huis van de voetballer. "We twijfelden natuurlijk na alle dingen die er met mijn gezin en mij zijn gebeurd", zegt Zahavi in een openhartig interview met Voetbal International. "Maar uiteindelijk ben ik ervan overtuigd dat je, als je op het moment van opgeven bent en je daar toch overheen kunt komen, je ervan zal profiteren. Dat is gebeurd."

Zahavi wil graag een prijs pakken voordat hij uit Eindhoven vertrekt. "We willen kampioen worden, de beker en de Conference League winnen", stelt de spits. "Als ik dit seizoen uiteindelijk twintig goals heb gemaakt en we hebben een prijs gewonnen, dan is het goed. Als je mij vijf jaar geleden zou hebben gezegd dat ik op mijn 34ste nog bij PSV om de titel zou voetballen, had ik gezegd dat je gek bent."

PSV is nog op drie fronten actief en kan op 17 april de eerste prijs binnenslepen: Ajax wacht in de finale van de KNVB Beker. "Je moet steeds top zijn, anders lig je eruit. Uiteindelijk blijven de beste twee over en die mogen in de finale uitmaken wie de sterkste is. Dat vind ik mooi. Het is heel speciaal om de beker te winnen. Ik heb de cup in Israël drie keer gewonnen", sluit Zahavi af.

PSV speelt daarvoor nog op donderdag in eigen huis tegen Leicester City voor een plek bij de laatste vier van de Conference League. In de Eredivisie hebben de Eindhovenaren nog vijf wedstrijden de tijd om een achterstand van vier punten goed te maken op koploper Ajax.