Zahavi doet beroep op PSV-spelers: Als dat niet lukt: steek je hand omhoog

Zahavi doet beroep op PSV-spelers: "Als dat niet lukt: steek je hand omhoog"

15-04-2022 09:45
97

De klap van de Europese uitschakeling en de korte voorbereiding mogen geen excuses zijn richting de bekerfinale van aanstaande zondag tegen Ajax. Dat benadrukt Eran Zahavi.

Zahavi maakte tegen Leicester City zijn achtste Europese treffer van het seizoen, maar het mocht niet baten: door twee late goals ging PSV met 1-2 ten onder. Over twee dagen moeten de Eindhovenaren, die liefst achttien Europese wedstrijden speelden dit seizoen, er alweer staan tegen Ajax.

"Er is geen tijd om te huilen. Kop omhoog", zei Zahavi donderdagavond op de persconferentie, een kleine drie dagen voor de bekerfinale. "Zondag beginnen we weer opnieuw, het is een wedstrijd op zich. De uitschakeling tegen Leicester mag dan niet meer in ons hoofd zitten. Er zijn geen excuses."

PSV traint nog twee dagen, terwijl Ajax een volle trainingsweek achter de rug heeft. "Maar dat hebben we dit seizoen zo vaak meegemaakt. Donderdag spelen, zondag spelen en dan weer door. Dat kunnen we", zegt Zahavi. "Mentaal en fysiek moeten we er klaar voor zijn. Als dat niet lukt: steek je hand omhoog en laat het weten aan de trainer."