'Schmidt en De Jong wilden met me praten, maar ik wilde naar Ajax'

'Schmidt en De Jong wilden met me praten, maar ik wilde naar Ajax'

16 april - 08:05 Laatste update: 10:07
68

Steven Berghuis keert zondag als Ajacied terug in De Kuip, het stadion waar hij maar liefst vier seizoenen speelde. Niet tegen Feyenoord, maar tegen PSV, de club die hij ook had kunnen dienen.

Toen nog niet duidelijk was dat Berghuis naar Ajax zou gaan, kon hij naar VfL Wolfsburg en PSV. "Onder Van Bommel was het een serieuze optie. Ook voor mezelf", doelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad op PSV. "Ik was toen jonger, 27. PSV speelde Champions League. Ik dacht zelfs dat ik via PSV misschien nog een vervolgstap kon maken. Afgelopen zomer wilde Roger Schmidt ook praten. En John de Jong (technisch directeur van PSV, red.) liet merken dat hij me wilde hebben."

"Maar ik besloot dat ik naar Ajax wilde, mede omdat Ajax nu verzekerd was van groepsfase Champions League", voegt Berghuis meteen toe. "Met PSV is het niet meer tot een gesprek gekomen."

Voor Berghuis was het belangrijk dat hij de juiste keuze zou maken. "Ik heb het er ook met Georginio Wijnaldum over gehad tijdens het EK. Hij zei: als ze een ander voor jou kunnen halen, doen clubs het óók. Zo werkt het gewoon. Een carrière is kort. Keuzes zijn cruciaal. Ik vind dat je daar ook zakelijk naar mag kijken. Als supporter kun je twintig jaar op de tribune zitten bij een club voor er Champions League voorbijkomt. Die tijd heeft een speler niet."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie