Heitinga roemt pupil bij Jong Ajax: 'Kan een speler van de buitencategorie zijn'

Heitinga roemt pupil bij Jong Ajax: 'Kan een speler van de buitencategorie zijn'

20-04-2022 09:55
43

John Heitinga steekt de loftrompet over Jong Ajax-aanvaller Sontje Hansen. De trainer van de beloftenploeg denkt dat Hansen het ver kan schoppen, mits hij bereid is om hard te werken. 

In de Ajax-documentaire Heitinga - 'Opnieuw naar de top' wordt de voormalig international gevraagd naar Hansen. "Het kan een speler van de buitencategorie zijn. Alleen je weet wel: op alleen talent ga je het niet redden", stelt Heitinga, die weet hoe hij verschillende individuen moet managen. "De één heeft wat meer structuur nodig dan de ander. Ik blijf het herhalen: blij je speler herkennen en kijk waar je hem kan raken."

De uitspraken van Heitinga worden bevestigd door Hansen zelf. "Hij voelt ons", reageert de aanvaller. "Hij weet hoe hij met verschillende culturen moet omgaan. Sommige trainers vinden dat moeilijk." Heitinga benadrukt dat hij de talenten zo goed mogelijk begeleidt richting de wetten van het profvoetbal. "Je maakt op jonge leeftijd al naam. Hoe ga je daarmee om? Daar ligt een serieuze uitdaging."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s