Slot gaat Guardiola imiteren: 'Dat zeg ik nu, als ik vragen over Ajax krijg'

Slot gaat Guardiola imiteren: 'Dat zeg ik nu, als ik vragen over Ajax krijg'

22-04-2022 15:12
110

Arne Slot gaat vanaf nu het voorbeeld van Pep Guardiola volgen, als hij weer vragen krijgt over Ajax. De coach van Feyenoord wordt verweten dat hij een overstap naar Ajax nog niet helemaal heeft uitgesloten, maar is het daar zelf niet mee eens.

Op de persconferentie kreeg Slot eerst vragen over Erik ten Hag, die naar Manchester United verkast. "Ik denk dat het voor het Nederlandse trainersgilde heel prettig is dat er weer een coach naar zo'n grote club gaat. We hopen natuurlijk dat Ten Hag het goed doet daar, dat is voor alle Nederlandse trainers heel prettig."

Later blijkt waarom Slot een vraag kreeg over de Ajax-coach: dat diende als bruggetje richting de link tussen de Feyenoord-trainer en Amsterdamse ploeg. De laatste keer dat Slot zich uitliet over Ajax, maakte dat de tongen los. "Ik heb die ophef niet begrepen. Volgens mij was ik heel duidelijk en zei ik: dit is het antwoord waar je het nu mee moet doen. Ik vond het zelf wel duidelijk, als mensen daar een andere mening over hebben mag dat. Elk woord dat ik hierover zeg, kan weer tot headlines leiden. Daar heb ik niet zoveel zin in."

"Ik dacht ook al: waarom begin je over de move van Ten Hag naar United?", vraagt de coach zich hardop af in de perszaal van Feyenoord. "Maar dat was een klein opbouwtje om tot iets anders te komen. Ik hoor Pep Guardiola wel eens zeggen: next question. Laat ik dat vanaf nu inzetten, als er nog vragen over Ajax gesteld worden."