Van Hanegem is ook niet gerust: 'Anders zeg je: wegwezen, ik ga niet naar Ajax'

Van Hanegem is ook niet gerust: 'Anders zeg je: wegwezen, ik ga niet naar Ajax'

18-04-2022 07:48
139

De bekerfinale tussen Ajax en PSV is voor Willem van Hanegem een bevestiging van de dalende lijn die Ajax al langere tijd heeft ingezet. Ondertussen wordt Feyenoord-trainer Arne Slot in de media gelinkt aan de binnenkort in te vullen trainersvacature bij Ajax.

Van Hanegem zag de nodige irritaties bij Ajax. 'Dat voortdurende jammeren bij de arbitrage binnen en buiten de lijnen, ik word er wel een beetje moe van', schrijft hij in zijn column voor het Algemeen Dagblad. 'Het is goed dat er straks spelers weggaan bij Ajax, want dit huidige elftal zit gewoon in een dalende lijn. Ik had echt gedacht dat ze in deze fase veel verder zouden zijn dan PSV, maar de laatste maanden is het allemaal minder en minder geworden.'

Ook trainer Erik ten Hag lijkt bezig aan zijn afscheidstournee en uitgerekend Slot wordt door sommigen genoemd als opvolger. "Ik vind het bijna bizar dat ik er iedere keer op terug moet komen. Ik heb al meerdere keren gezegd dat ik me er geen enkele voorstelling van kan maken", liet hij in aanloop naar de Europese clash met Slavia Praag weten. "Ik hoop dat ik het nu wederom duidelijk heb gemaakt. Gebruik dit antwoord zo lang het Ajax niet is gelukt nieuwe trainer te vinden."

Wat Van Hanegem betreft, had het echter nóg duidelijker gekund. 'Ik mis bij Slot ook een duidelijk antwoord. De deur staat wat hem betreft open, anders zeg je gewoon een keer: wegwezen nou met jullie vragen, ik ben trainer van Feyenoord en ik ga niet naar Ajax. Dan is het einde discussie. En dan gaat het over de Conference League.' Daarin speelt Feyenoord tegen Olympique Marseille, de club die Van Hanegem ooit wilde overnemen van de Rotterdammers. De Kromme ging echter niet, op 'advies' van zijn hond. 'Als Arne Slot een hond heeft, zou dat beest gewoon laten blaffen als beslissende stem ook een oplossing kunnen zijn. Is hij overal vanaf', knipoogt hij naar de befaamde anekdote.