Halve basisploeg Cambuur op weg naar de uitgang: 'Was al: tot hier en niet verder'

Halve basisploeg Cambuur op weg naar de uitgang: 'Was al: tot hier en niet verder'

23-04-2022 12:10
53

SC Cambuur hield zijn basiselftal na de promotie van vorig seizoen aardig intact, maar de ploeg dreigt nu alsnog uit elkaar te vallen. Dat Alex Bangura, Issa Kallon, Jamie Jacobs zouden vertrekken, was al bekend: ook vormgever Mees Hoedemakers, doelman Sonny Stevens en aanvoerder Erik Schouten lijken op weg naar de uitgang.

De momenteel geblesseerde Stevens is sinds 2019 de vaste man onder de lat, maar beschikt over een aflopende verbintenis. Beide partijen hebben met elkaar gesproken, maar technisch manager Foeke Booy denkt niet dat ze elkaar nog zullen vinden. "Dat Sonny ambities heeft is bekend. Er is bij ons het een en ander neergelegd qua wensen, maar dat ligt zover van wat wij willen dat het gewoon onmogelijk is", laat hij weten aan Voetbal International. "Begrijp me goed: alles is in goede harmonie gegaan en we hebben Sonny zijn ambities te respecteren, maar dat betekent ook dat wij als club verder gaan en moeten." Andries Noppert (Go Ahead Eagles) lijkt de nieuwe concurrent van Pieter Bos te moeten worden, al geniet de lange Fries interesse van meer clubs.

Ook de contractbesprekingen met Schouten lijken op niets uit te draaien. "Half maart hebben we hem een tweede aanbieding gedaan. Daarbij hebben we gezegd: dit is absoluut het maximale", aldus Booy, die vervolgens een tegenvoorstel van het kamp-Schouten ontving. "Dat had niet zoveel zin meer, want het was van onze kant al tot hier en niet verder. Daarop hebben wij onze aanbieding min of meer ingetrokken."

Kallon had eigenlijk in januari al een transfer willen maken, Bangura en Hoedemakers staan ook in de belangstelling van andere clubs en Jacobs lijkt eveneens aan zijn laatste weken in Leeuwarden bezig. "We hebben van zijn kamp niets meer vernomen. Gevoelsmatig zeg ik: Jamie heeft al bij een andere club getekend", aldus Booy, die komende zomer dus een half basiselftal op Eredivisie-niveau moet zien te vervangen. "Het volgende seizoen wordt cruciaal, het jaar voordat we naar het nieuwe stadion gaan. Dan moeten we in de Eredivisie blijven. Dus we zullen ook spelers moeten aantrekken van wie we weten dat ze er op dat niveau gelijk kunnen staan." Volgens VI is Reuven Niemeijer (Excelsior) één van de spelers die op het lijstje staat.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie